fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

‘Triple seven’ van KLM keert terug naar Schiphol

Een Boeing 777-300ER van KLM is teruggekeerd naar Schiphol wegens een klein technisch mankement, zo bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij desgevraagd aan Up.

Terug

De KLM-777, met registratie PH-BVF, keerde op 19 maart in de ochtend, rond kwart over elf Nederlandse tijd, terug naar Schiphol. Vlucht KL971 was van Amsterdam op weg naar de Braziliaanse stad São Paulo, waarna het toestel, na zo’n 5 kwartier vliegen, net voorbij de westkust van Engeland rechtsomkeert maakte. Rond kwart voor 12 Nederlandse tijd stond het toestel weer veilig op Schiphol.

Koelsysteem

De ‘triple seven’ is als voorzorgsmaatregel teruggekeerd naar Schiphol. Vermoedelijke zou er ‘een technisch probleem met het koelsysteem van het entertainmentsysteem zijn’, aldus de woordvoerder. De passagiers kunnen vandaag nog, met een ander toestel, ook een 777-300ER met registratie PH-BVK, naar São Paulo vliegen. De teruggekeerde 777 wordt op Schiphol onderzocht.

777

De maatschappij heeft 29 Boeing 777’s in de vloot, waaronder vijftien 777-200’s en veertien 777-300’s. Tijdens de viering van het 100-jarige jubileum van luchtvaart in Nederland voerde KLM met een Boeing 777-300ER, onder begeleiding van vier F-16’s, een fly-by uit over Amsterdam.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button