AirlinesNieuwsOvernamesProfessional

Tui-groep verkoopt lijndienst Corsair

De Tui-groep, waaronder verschillende luchtvaartmaatschappijen vallen die onder het Tui-merk vliegen, heeft een merendeel van de aandelen van Corsair, een langeafstandsmaatschappij, aan een Duitse investeerder verkocht, zo meldt de Tui-groep.

Verkoop

De Tui-groep heeft voor een onbekend bedrag 53 procent van de Corsair-aandelen, ‘als een eerste stap’, aan de Duitse investeerder Intro Aviation verkocht. Hierdoor behoudt de Tui-groep nog 27 procent van de aandelen in handen en Corsair’s werknemersbelangenorganisatie nog 20 procent.

Synergie

Volgens de Tui-groep ‘kan de Franse langeafstandsvluchtvervoerder geen synergie-effecten realiseren voor de groep, de Tui-touroperators, de cruisebedrijven en de vijf Europese chartermaatschappijen van de groep.’ De verkoop zal de Tui-vloot verkleinen met zeven langeafstandsvliegtuigen, namelijk drie Boeing 747-400’s, twee Airbus A330-200’s en twee A330-300’s.

Corsair

Corsair werd in 1981 opgericht als Corse Air International en vliegt naar zo’n 20 bestemmingen, waaronder Martinique, Montreal in Canada en Bamako in Mali.

Intro Aviation

Het Duitse Intro Aviation GmbH werd in 1974 opgericht en biedt haar diensten aan in de luchtvaartsector. Het hoofdkantoor staat in Reichenschwand, ten oosten van Neurenberg.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/