737 MAXAirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Air Canada schrapt vluchten door vliegverbod MAX

Air Canada moet verschillende vluchten schrappen, doordat het wegvallen van de 24 Boeing 737 MAX-toestellen op dit moment niet volledig opgevangen kan worden, zo meldt de Canadese luchtvaartmaatschappij.

98 procent

Tot en met 30 april kan Air Canada 98 procent van haar geplande vluchten uitvoeren. Maar omdat het niet duidelijk is hoe lang het Boeing-vliegtuig niet gebruikt mag worden, schrapt Air Canada tot minstens 1 juli van dit jaar alle MAX-vluchten.

6 procent

De 24 MAX-toestellen waren goed voor 6 procent van Air Canada’s totaal aantal vliegbewegingen. Maar doordat andere toestellen het gat moeten opvullen ontstaat er een domino-effect, wat uiteindelijk leidt tot het schrappen van enkele routes.

Londen

Zo wordt er niet meer vanuit Halifax en St. John’s naar Londen Heathrow gevlogen. Ook seizoensvluchten vanuit Vancouver naar Kailua en Lihue in Hawaï én de route tussen Calgary en Palm Springs komen te vervallen.

Vliegtuigen

Om het gat van de MAX te vullen heeft Air Canada al van Air Transat vliegtuigen ingezet om bepaalde routes te bedienen en worden ook de onlangs aangekochte Airbus A321’s van WOW Air ingezet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button