fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

ANA neemt eerste A380 in ontvangst

All Nippon Airways (ANA) heeft in Toulouse de eerste van drie Airbus A380’s in ontvangst genomen. ANA is de 15e gebruiker van ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

A380

De leveringsceremonie werd bijgewoond door Shinya Katanozaka, ceo van ANA Holdings, en Airbus-topman Tom Enders. De ‘Superjumbo’ van ANA telt 520 zitplaatsen. Het bovendek heeft acht suites in first class, 56 businessclass-stoelen die omgebouwd kunnen worden tot volledig platte bedden en 73 premium economy stoelen. In economy zijn er 383 zitplaatsen, waarvan 60 couchstoelen. Dit zijn stoelen die omgevormd kunnen worden tot bed, door de armleuningen omhoog te plaatsen

Eerste

De eerste A380 voor de Japanse maatschappij ANA rolde op 13 december uit de Duitse Airbus-fabriek in Hamburg. Het spuiten van de speciale livery nam 21 dagen in beslag. In totaal moest er een oppervlakte van 3.600 vierkante meter beschilderd worden. ANA heeft drie Superjumbo’s bij Airbus bestelt en met de komst van de eerste is ANA ook meteen de eerste maatschappij in Japan die met dat type vliegtuig vliegt.

232

‘Na de levering van de A380 aan ANA zijn er momenteel wereldwijd 232 Superjumbo’s in dienst bij 15 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zij zetten de A380 op 120 routes over de hele wereld in. Tot nu toe hebben ongeveer 250 miljoen passagiers met de A380 gevlogen’, aldus Airbus.

©Airbus

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button