fbpx
CargoNieuwsProfessionalVliegtuigen

BelugaXL voert voor het eerst vrachtvlucht uit

De BelugaXL, het grote transportvliegtuig van Airbus, heeft voor het eerst een vrachtvlucht uitgevoerd, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste

Tijdens de testvlucht werd het toestel voor het eerst volgeladen. De vracht die de BelugaXL vervoerde, vanuit de fabriek in het Duitse Bremen, bestond uit een rechter- en linkervleugel van een A350 XWB. De vracht werd naar de Franse fabriek in Toulouse gevlogen.

Vracht

Het toestel is een aangepaste versie van het A330-200 vrachtvliegtuig. Airbus maakt vijf versies van dit type om complete onderdelen van vliegtuigen te vervoeren tussen verschillende fabrieken. De tests met de BelugaXL begonnen op 19 juli 2018 in Toulouse. Rond het einde van dit jaar moet het toestel klaar zijn voor regulier gebruik. In de jaren daarop zal elk jaar een XL-variant worden gebouwd. Begin januari 2018 rolde de eerste Beluga XL uit de fabriekshal. Het toestel is zes meter langer dan de A330-200 en kan zes ton meer vracht verplaatsen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button