AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Finnair en Winderøe slaan handen ineen op nieuwe route

Luchtvaartmaatschappijen Finnair en Winderøe slaan de handen ineen op een nieuwe route die Finnair naar het Noorse Trondheim zal openen, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland.

Route

De nieuwe route van Finnair zal vanuit de luchthaven Helsinki-Vantaa vijf dagen per week door de Noorse regionale luchtvaartmaatschappij Winderøe uitgevoerd worden. Met een Bombardier Q400 vliegt Winderøe passagiers in twee klassen, business en economy, naar de derde grootste stad van Noorwegen; Trondheim.

Tromsø

Finnair zal ook in samenwerking met Winderøe vaker naar het Noorse Tromsø vliegen. Met ingang van 4 juni wordt er drie keer per week, op dinsdag, donderdag en zondag, vanuit Helsinki naar Tromsø gevlogen.

Embraer

Winderøe was de eerste gebruiker van de Embraer E190-E2. Op 4 april 2018 nam de regionale vlieger het toestel in ontvangst. Het aantal passagiers dat, enkel in economy class, kan plaatsnemen in de E19-E2 van Widerøe bedraagt 114 personen. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij tekende een contract me Embraer voor vijftien E2 vliegtuigen. Drie daarvan zijn de E190-E2.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close