fbpx
Air France-KLMEditors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol AirportTransavia

KLM vliegt komende zomer naar vier extra bestemmingen

KLM vliegt komende zomer naar vier extra bestemmingen. Er komen twee Europese en twee langeafstandsbestemmingen bij, zo meldt de Nederlandse maatschappij.

KLM

Pieter Elbers, topman bij KLM, laat weten dat KLM dit zomerseizoen op vier extra bestemmingen vliegt. ‘Napels en Wroclaw worden toegevoegd aan het Europese netwerk. Op Napels vliegen we tot twee keer per week en de Poolse bestemming gaan we dagelijks aandoen. KLM breidt haar langeafstandsnetwerk uit met de bestemmingen Boston, tot vier vluchten per week, en Las Vegas, tot drie vluchten per week. De capaciteit van KLM stijgt hiermee het komende zomerseizoen met 2.2 procent, gemeten in Available Seat Kilometres, ten opzichte van het zomerseizoen 2018’, aldus Elbers.

Schrappen

Vorig jaar liet KLM desgevraagd aan Up weten dat de routes naar Freetown en Monrovia geschrapt wordt om plaats te maken voor de route naar Las Vegas. Volgens KLM wordt het opgeven van deze bestemmingen, mede ingegeven door de slotbeperkingen op Schiphol. KLM: “Om Las Vegas als nieuwe bestemming te kunnen openen zijn er in het KLM netwerk wijzigingen doorgevoerd.”

Transavia

De grootste capaciteitsgroei wordt komende zomer bij Transavia gerealiseerd. Daar komt 9,3 procent aan capaciteit bij en worden er, in vergelijking met de zomerperiode vorig jaar, 28 nieuwe routes gevlogen. Daarvan zijn er ook routes die sinds de winterperiode uitgevoerd worden. Vanuit Nederland wordt er naar drie nieuwe bestemmingen gevlogen, namelijk Brindisi in Italië, Tanger in Marokko en Zadar in Kroatië.

Air France

Air France voegt deze zomer aan het netwerk vanuit Parijs drie nieuwe korte- en middellangeafstandsroutes toe, naar Belgrado in Servië, Tblisi in Georgië en Lorient in Frankrijk. In de piekperiode vliegt Air France ook nog naar Herakilon, Olbia, Palermo en Split. Qua langeafstandsroutes voeg Air France het Amerikaanse Dallas en Quito in Ecuador toe. In totaal wordt de zomercapaciteit van Air France-KLM met 2 procent vergroot.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button