AirlinesLiefhebberOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Qatar Airways voegt 250e vliegtuig toe aan vloot

Qatar Airways heeft op 19 maart het 250e vliegtuig toegevoegd aan haar vloot. Het betreffende vliegtuig? Een Airbus A350-900, zo meldt de Qatarese luchtvaartmaatschappij.

250

Met de levering van de A350-900, in de Franse Airbus-fabriek in Toulouse, komt volgens de maatschappij het aantal vliegtuigen in de vloot van Qatar Airways op 250 te liggen. De vloot bestaat op dit moment uit zowel Boeing als Airbus-toestellen. Volgens planespotters.net bestaat de vloot van Qatar Airways, met de nieuwe geleverde A350-900, uit 226 vliegtuigen. Daarnaast bestaat de vloot van Qatar Airways Cargo uit 25 vliegtuigen, waaronder twee Boeing 747-8F’s.

Eerste

In februari vorig jaar werd de eerste A350-1000 aan Qatar Airways geleverd. De Airbus A350-1000 heeft een 7 meter langere romp dan de A350-900. Het toestel kan 14.800 kilometer overbruggen en wordt aangedreven door Rolls Royce Trent XWB-97 motoren. Hierdoor passen er 44 meer stoelen in de configuratie van Qatar Airways. De A350-1000 van Qatar Airways biedt plaats aan 327 passagiers verdeeld over 2 klassen, namelijk 46 in businessclass en 281 in economy.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close