fbpx
AirlinesEindhoven AirportNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair mag NL crew niet ontslaan wegens economische redenen

De Ierse prijsvechter Ryanair mag het Nederlandse personeel niet ontslaan wegens de ‘bedrijfseconomische redenen’ die de Ieren bij het UWV aandroegen als reden voor ontslag, zo melden VNV en FNV.

UWV

‘Vandaag heeft het UWV besloten om Ryanair geen toestemming te verlenen om zijn vliegers op basis van economische gronden te ontslaan. Dit is de derde overwinning op rij die de Ryanair-vliegers op hun werkgever boeken. Eerder wonnen de Ryanair-vliegers een rechterlijke procedure om te mogen staken en later verbood de rechter Ryanair om na het sluiten van de basis in Eindhoven zijn vliegers die daar werkzaam waren over te plaatsen naar Ryanair-basissen in Noord-Afrika of Oost-Europa’, aldus pilotenvereniging VNV.

Aannemelijk

Niet alleen de vliegers moeten volgens het UWV in dienst blijven, ook de 15 Nederlandse cabinemedewerkers mogen blijven. Het UWV vindt dat Ryanair het ‘niet aannemelijk kon maken dat de sluiting van de basis op Eindhoven Airport niet het gevolg was van stakingsacties.’

Ryanair

Ryanair liet begin november vorig jaar de laatste vlucht uit Eindhoven vertrekken. Ryanair zei de toestellen uit Eindhoven weg te halen wegens bedrijfseconomische redenen. De aankondiging kwam daags nadat het Ryanair-personeel op Eindhoven Airport zich had aangesloten bij een reeks Europese stakingen. Volgens stukken die zijn ingebracht bij de rechtszaak van aan groep piloten tegen de maatschappij, was de sluiting van de basis een vergelding voor die stakingen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button