MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing sleept miljardenorder voor ombouw F/A-18’s binnen

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een miljardenorder binnengesleept voor de ombouw van 78 F/A-18 Block III Super Hornets, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Order

Aan de order, bestaande uit werkzaamheden aan 61 F/A-18E’s en 17 F/A-18F’s, hangt een prijskaartje van iets meer dan 4 miljard dollar (3,5 miljard euro). Het contract, de periode dat de Amerikaanse defensie het bedrag aan Boeing moet betalen, is geldig voor drie jaar, namelijk het fiscale jaar 2018 tot en met 2021. Naar verwachting moeten het laatste ombouwwerk aan de toestellen in april 2024 afgerond zijn.

Ombouw

Boeing bouwt 74 van de huidige Block II Super Hornets om tot Block III Super Hornets. De upgrade is een onderdeel van een groter ‘Service Life Modification’-programma, dat al vanaf april vorig jaar bezig is. Het voornaamste doel van dit SLM-programma is het verlengen van de levensduur van de toestellen, van 6000 naar 10.000 vlieguren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close