AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Geen stakingscompensatie voor Duitse en Italiaanse Ryanair-reizigers

Ryanair heeft van rechtbanken in Italië en Duitsland te horen gekregen dat de maatschappij geen EU261-compensatie aan reizigers hoeft te betalen met betrekking tot de stakingen van afgelopen jaar, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Staking

Door verscheidene Ryanair-stakingen in verschillende Europese landen, waaronder Italië en Duitsland, in de maanden juli, augustus en september van vorig jaar, vielen er in totaal een kleine 1.200 vluchten uit. Reizigers die vertragingen van langer dan 3 uur oplopen, kunnen aanspraak maken op een vergoeding.

Uitspraak

Rechtbanken in Italië en Duitsland hebben nu geoordeeld dat Ryanair geen compensatie hoeft te betalen aan de reizigers die door de stakingen niet konden vliegen. De reden om deze beslissing te nemen ligt volgens de rechtbank aan het feit dat de stakingen ‘buiten de controle van de maatschappij’ valt, en Ryanair niks kon doen aan de vertragingen en geannuleerde vluchten. De uitspraak is gelijk aan eerdere beslissingen van Spaanse en Ierse rechtbanken.

Europees Hof

Vorig jaar werd door het Europees Hof van Justitie geoordeeld dat als reizigers een vertraging van 3 uur of meer oplopen door een onaangekondigde, of ‘wilde’, staking zij wél gecompenseerd worden. Als de stakingen van te voren zijn aangekondigd, zoals in Italië en Duitsland, heeft de reiziger géén recht op compensatie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/