AirlinesEindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Ryanair stuurt Laudamotion naar Eindhoven

Laudamotion, 100 procent onderdeel van Ryanair, zal komende winter tussen Wenen en Eindhoven Airport vluchten uitvoeren, zo meldt de Brabantse luchthaven.

Wenen

Met de komst van Laudamotion wordt vanaf oktober zes keer per week tussen Wenen en Eindhoven gevlogen. De Oostenrijkse maatschappij vliegt dan vier keer per week naar Wenen. Wizz Air vliegt al twee keer per week tussen beiden steden. Het aantal hoofdsteden dat vanuit Eindhoven Airport bereikbaar is komt daarmee op twintig te liggen.

Laudamotion

Laudamotion is sinds 29 januari van dit jaar volledig in handen van Ryanair. De gevolgen van de overname uitten zich in het vergroten van de Laudamotion-vloot van 19 vliegtuigen vorig jaar zomer naar 25 vliegtuigen in de zomer van dit jaar. Ook zijn er contracten getekend met verschillende leasebedrijven zodat de vloot in 2020 nog verder kan groeien naar 30 vliegtuigen, allemaal van de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Eindhoven

Het is opmerkelijk dat Laudamotion tussen Wenen en Eindhoven gaat vliegen en niet Ryanair een nieuwe route toevoegt naar Eindhoven. Vorig jaar sloten de Ieren de basis op de Eindhovense luchthaven wegens bedrijfseconomische redenen. De aankondiging kwam daags nadat het Ryanair-personeel op Eindhoven Airport zich had aangesloten bij een reeks Europese stakingen. Volgens stukken die zijn ingebracht bij de rechtszaak van een groep piloten tegen de maatschappij, was de sluiting van de basis een vergelding voor die stakingen. Het UWV heeft beslist dat Ryanair zowel de piloten als de cabinemedewerkers niet mogen ontslaan wegens die voorgedragen economische redenen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close