NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol laat Frankfurt achter zich in februari

Schiphol laat in de maand februari, qua passagiersaantallen, de luchthaven van Frankfurt achter zich, zo blijkt uit de maandcijfers van de vier grootste Europese luchthavens.

Frankfurt

Van de vier luchthavens van Frankfurt, Amsterdam, Parijs en Londen, sluit het Duitse vliegveld het hek in februari qua aantal reizigers. De luchthaven zag 4,55 miljoen mensen passeren, een stijging van 4,3 procent. Ook steeg het aantal vliegbewegingen met 4,7 procent naar 36.849 bewegingen.

Schiphol

Schiphol pakt in februari brons met 4,84 miljoen reizigers, tegenover 4.750.358 in februari vorig jaar. Dat is een stijging van 2 procent. Het aantal vliegbewegingen nam met 0,4 procent toe naar 35.195 bewegingen tegenover 35.069 in dezelfde maand vorig jaar.

Parijs

De beide Parijse luchthavens Orly en Charles de Gaulle (CDG) ontvingen in februari gezamenlijk 7,29 miljoen reizigers. CDG zag daarvan 5,08 miljoen reizigers, een stijging van 7,1 procent. Orly ontving 2,21 passagiers, wat neerkomt op een stijging van 1,1 procent. Op CDG en Orly steeg het aantal vliegbewegingen respectievelijk met 4,8 en 0,4 procent naar 34.781 en 15.322 bewegingen.

Heathrow

De London Fashion Week zorgde voor een recordaantal reizigers op Heathrow; 5,48 miljoen passagiers. Een stijging van 1,7 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden er 35.131 vliegbewegingen uitgevoerd op Heathrow in februari.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button