Goof DailyHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Lucky bastard | Goof Daily

Precies vandaag, maar dan gisteren, kwam ik op de Wallaby Ranch de gelukkigste piloot van de wereld tegen.

Ik ben jaloers van aard, maar kan desondanks niet echt afgunstig worden op de JSF-vlieger, de airline-piloot, de vlieger van de Space Shuttle, of de Schleicher ASH31. Allemaal grote nadelen, die de ontegenzeglijke voordelen overtreffen. Belangrijkste: je zit in een hokkie, achter glas of perspex.

Maar deze man, daar gaat het duiveltje van de afgunst toch prikken. Zijn werk: de altijd blauwe lucht van central Florida met deze heerlijke Dragonfly delta’s omhoog trekken, en in een intentional spin weer terug naar de aarde tollen, terwijl de altijd aanwezige turkey vultures van pure schrik hun trage thermische cirkels onderbreken en uiteenstuiven om deze gele soortgenoot ruim baan te bieden.

We hebben het hier niet over een of andere exotische stoere joep, maar over Oliver van Dam, uit Spijkenisse. Bij deze: de Gelukkigste piloot ter Wereld.

Goof Bakker

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/