fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Maatschappijen nog steeds niet voorbereid op Brexit’

Meerdere maatschappijen zijn nog steeds niet goed voorbereid op de Brexit. Volgens EU-transportcommissaris Violeta Bulc gokken airlines erop dat het Verenigd Koninkrijk over tien dagen gewoon nog lid is van de EU. Dat zegt ze tegenover de Financial Times.

Uitstel

Inmiddels is duidelijk geworden dat de EU-leiders overeen zijn gekomen de deadline van de Brexit uit te stellen naar 22 mei van dit jaar, mits het Britse lagerhuis voor de deal stemt. Toch blijven de bezwaren van Bulc van kracht.

IAG

De commissaris heeft onder andere kritiek op luchtvaartgroep IAG, moederbedrijf van onder andere British Airways en Iberia. De groep heeft volgens Bulc nog altijd geen plan aangeleverd over hoe om te gaan met een no-deal Brexit. Als er geen uitstel komt, wat er nu wel gekomen is, verlaat het VK de EU over tien dagen, zonder deal.

No-deal

Volgens Bulc zijn er diverse waarschuwingen gegeven aan airlines waarin wordt uitgelegd hoe ze moeten omgaan met de EU-regelgeving in het geval van een no-deal Brexit. Sommige maatschappijen hebben daarop gereageerd. “Veel mensen denken dat een no-deal Brexit er niet gaat komen. Ze zijn aan het gokken.”

Chaos

Bulc verwacht een chaotische periode voor de luchtvaart als er over tien dagen geen deal is. Zonder afspraken is het in principe niet toegestaan om vluchten uit te voeren tussen de EU en het VK.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button