fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Minder reizigers voor Brussels Airport door nationale staking

Het Brussels Airport zag in februari een kleine daling in het aantal reizigers dat via de luchthaven reisde, de reden hiervoor is volgens het vliegveld de nationale staking van 13 februari.

Reizigers

In totaal reisden er 1,64 miljoen mensen in februari via de Brusselse luchthaven, een daling van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Die 0,5 procent staat gelijk aan zo’n 8.000 reizigers. Brussels Airport schat dat de nationale staking in België van 13 februari de luchthaven zo’n 60.000 reizigers heeft gekost.

Vliegbewegingen

In februari 2019 daalde het aantal vliegbeweging met 5,8 procent naar 15.517 bewegingen. Volgens de luchthaven was ‘ook hier de nationale staking van 13 februari de belangrijkste factor.’ Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht is gestegen met 4,2%, van 118 naar 123 passagiers per vlucht.

Vracht

Ook qua vracht werd er minder vervoerd in februari, wederom door de staking aldus Brussels Airport: ‘in februari bedroeg het vrachtvolume 52.169 ton, ofwel een daling met 2,1 procent ten opzichte van februari 2018. De nationale staking van 13 februari heeft hier een geschatte negatieve invloed van 5% op gehad. Zonder die staking zou de maand februari een goede maand geweest zijn voor het vrachtsegment op Brussels Airport, zeker als we kijken naar de dalende tendens van de afgelopen maanden in de Europese vrachtsector.’

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button