BelgiëIncidentenNieuwsProfessionalVliegvelden

Minuut stilte op Brussels Airport ter herdenking aanslagen

Op het Brussels Airport is vandaag, 22 maart 2019, een minuut stilte in acht genomen ter herdenking van de slachtoffers die om het leven kwamen tijdens de aanslagen op de Brusselse luchthaven en metro in 2016.

Herdenking

Op de luchthaven van Zaventem werd om 09:55 uur de namen van alle slachtoffers afgeroepen, waarna een minuut stilte in acht werd genomen. Dit gebeurde onder begeleiding van een a-capellaversie van het lied ‘Amazing Grace’. Alle aanwezigen liepen daarna naar de Memorial Garden voor een moment van bezinning.

Airport

Op 22 maart 2016 werd Brussel opgeschrikt door twee aanslagen. De eerste vond plaats om 07:58 op Brussels Airport, waar twee bommen tot ontploffing werden gebracht in de vertrekhal vlakbij de balie van Brussels Airlines en bij een Starbucks filiaal. De derde bom ging niet af. Op de luchthaven vielen er 16 dodelijke slachtoffers.

Metro

Om 9:11 uur ontplofte een bom in het metrostation Maalbeek in Brussel. Net zoals bij Brussels Airport ging het om een zelfmoordaanslag. In totaal pleegden vier daders de aanslagen, waarbij één dader het overleefde.

Slachtoffers

In totaal kwamen 35 personen bij de twee aanslagen om het leven, waaronder drie van de vier daders. Onder de slachtoffers bevonden zich 17 Belgen en 15 buitenlanders, daarnaast raakten 340 mensen gewond.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close