fbpx
AirlinesEmbraerFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Nieuwe Deense airline vliegt eind juni voor het eerst

De nieuwe Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines zal de eerste vlucht op 21 juni uitvoeren, zo blijkt uit boekingssysteem van de nieuwe maatschappij.

Eerste

Great Dane Airlines zal de eerste vlucht op 21 juni vanuit de basis op de luchthaven van Aalburg uitvoeren naar de hoofdstad van Ierland; Dublin. Per week wordt er, met een geleasete Embraer E190, twee keer tussen Aalburg en Dublin gevlogen.

Tweede

Naar de tweede bestemming, de Schotse hoofdstad Edinburgh, wordt ook twee keer per week gevlogen. De eerste vlucht naar die bestemming wordt op 24 juni uitgevoerd.

Derde

Naar de derde en laatste bestemming van Great Dane Airlines wordt er één keer per week met de geleasete E190 gevlogen. Die bestemming ligt aan de Zuid-Franse kust, namelijk Nice.

Great Dane

De nieuwe Deense maatschappij, die de naam van de hondensoort Deense dog draagt, zal vanuit Aalborg Lufthavn, op zo’n 7 kilometer gelegen van de stad in het noorden van Denemarken, vluchten uitvoeren. Hiermee wil de maatschappij Denemarken beter verbinden met de rest van Europa.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button