fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Wow Air en de Icelandair-groep opnieuw rond de tafel

De IJslandse low cost-maatschappij Wow Air is al langere tijd bezig met een herstructurering van de maatschappij en het aantrekken van nieuwe investeerders. Wow Air gaat nu, wederom met de Icelandair-groep, terug rond de tafel zitten, zo meldt Wow.

Gesprekken

Vorig jaar oktober werd bekend dat Icelandair de low cost-maatschappij WOW Air zou overnemen. De aandeelhouders van WOW Air zouden, als aan alle voorwaarden voldaan was, 272.341.867 aandelen van Icelandair, oftewel 5,4 procent van de aandelen van de Icelandair-groep krijgen. Beide maatschappij zouden onder hun eigen naam verder blijven opereren. later bleek dat de overname door Icelandair niet doorging, en zou Indigo Partners in WOW investeren. Dat blijkt nu anders te liggen.

Indigo

Waarom de gesprekken met Indigo stop zijn gezet, en die met de Icelandair-groep weer hervat zijn, meldt Wow Air niet. Wel meldt de maatschappij dat het Amerikaanse Indigo Partners LLC de stekker uit de gesprekken heeft getrokken.

Icelandair

Daarnaast meldt Wow dat het doel is de onderhandelingen met Icelandair op maandag 25 maart te kunnen afronden. Wat de specifieke inhoud van de onderhandelingen is, is ook niet bekend.

Schuld

WOW Air had vorig jaar september een lening van 60 miljoen euro ontvangen, door middel van het uitgeven van obligaties. In 2017 noteerde WOW Air een verlies van 31 miljoen euro. De cijfers van vorig jaar zijn nog niet bekend gemaakt door de maatschappij. Eind november kromp WOW Air het aantal toestellen in de vloot met 4 Airbus-toestellen in.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button