fbpx
737 MAXIncidentenNieuwsPiloten en CrewVeiligheidVliegtuigen

‘Boeing heeft MAX-upgrade bijna klaar’

De software-upgrade voor de 737 MAX is bijna klaar. Die conclusie trekt Reuters nadat drie Amerikaanse maatschappij aan het persbureau hebben bevestigd nog dit weekend de upgrade te evalueren.

Evaluatie

Dit weekend krijgt Boeing bezoek van teams van Southwest Airlines, American Airlines en United Airlines. De maatschappijen vliegen met respectievelijk 34, 24 en 14 MAX-toestellen. De teams bestaan uit piloten en mensen van de trainingsafdeling.

Simulators

Reuters sprak ook met andere piloten; zij gaven aan dit weekend tests uit te voeren in Renton met de nieuwe software. In Renton staan twee simulators. Volgens Reuters is dit een van de laatste stappen in het ontwikkelproces van

Goedkeuring

De FAA moet de nieuwe software en het nieuwe trainingsprogramma voor piloten goedkeuren. Daar kan weken overheen gaan. Het Europese EASA gaf eerder al aan ook zelf nog tests te willen uitvoeren alvorens het toestel weer toe te staan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button