AirlinesLiefhebberNieuwsRoutesSchiphol AirportVliegtuigtype & -bouwer

American Airlines met Dreamliner naar Amsterdam

American Airlines komt met de Boeing 787 Dreamliner naar Amsterdam. Vanaf komend winterseizoen wordt het vliegtuigtype door American dagelijks ingezet op Schiphol.

Dat blijkt uit een update in het boekingssysteem. 

767
Het gaat om de route tussen Amsterdam en Philadelphia. Momenteel wordt daarop nog een Boeing 767 ingezet. De Dreamliner betreft een 787-8, waarin plaats is voor ten minste 226 passagiers, afhankelijk van de indeling. Daarmee wordt de capaciteit op de verbinding iets vergroot, met gemiddeld twintig extra zitplaatsen per vlucht.

Uitfasering
American is begonnen met de uitfasering van de 767, in navolging van andere airlines, zoals British Airways. In 2021 moet het laatste vliegtuig van dit type de vloot hebben verlaten. Boeing 787-9’s vervangen het grootste deel van de 767-vloot.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button