737 MAXAirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwerVliegvelden

Southwest parkeert 737 MAX-toestellen in woestijn

Southwest Airlines is begonnen haar Boeing 737 MAX-toestellen te parkeren in Victorville, aan de rand van de Mojavewoestijnin de Verenigde Staten. Daar blijven de vliegtuigen staan in afwachting van een eind aan het wereldwijde vliegverbod voor het type.

Guangzhou
De Amerikaanse prijsvechter heeft 34 MAX-vliegtuigen in dienst en is daarmee de grootste gebruiker van de nieuwe 737-generatie. Wereldwijd staan tientallen MAX’en bij elkaar. Flightradar24 analyseerde waar de vliegtuigen momenteel staan. Op de luchthaven van Guangzhou verblijven 15 toestellen, gevolgd door Boeing Field met 14.

Update
Naar aanleiding van de crash van Ethiopian Airlines-vlucht 302 worden alle vliegtuigen van het type MAX aan de grond gehouden, in afwachting van een software-update en onderzoek naar de toedracht. De update wordt komende week verwacht, na uitvoerige tests op simulatoren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button