fbpx
737 MAXAirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

American schrapt bijna 100 vluchten per dag door MAX

American Airlines schrapt tot en met 24 april ‘gemiddeld zo’n 90 vluchten per dag’, wegens het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen, zo meldt de maatschappij.

Schrappen

De luchtvaartmaatschappij wil ‘meer zekerheid bieden en vlucht-annuleringen op het laatste moment voorkomen.’ Daarom nam het de beslissing om zo’n 90 vluchten per dag, tot en met 24 april, te schrappen. American Airlines heeft 24 Boeing 737 MAX-toestellen in de vloot die zij niet kunnen gebruik nu deze van de luchtvaartautoriteiten aan de grond moet blijven staan.

Boeing

In navolging van de ongevallen met de 737 MAX 8-vliegtuigen van Lion Air en Ethiopian Airways heeft Boeing op 27 maart een meeting georganiseerd waar luchtvaartprofessionals worden bijgepraat over de ontwikkelingen rond de updates van de MAX-toestellen.

787

Een andere aanpassing in het schema van American Airlines, al wordt die pas komende winterperiode doorgevoerd, is dat de Amerikanen met een Boeing 787-8 Dreamliner tussen Philadelphia en Amsterdam zullen vliegen. Nu wordt die route nog met een 767 uitgevoerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button