fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Annuleringen en vertragingen op Schiphol door wind | Update

Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt maandagochtend hinder als gevolg van de harde wind. Volgens een woordvoerster van de luchthaven zijn enkele tientallen vluchten geannuleerd en moeten reizigers rekening houden met vertragingen.

KLM

“Als gevolg van de wind is er sprake van een beperkte baancapaciteit.” KLM heeft vooralsnog zestien retourvluchten moeten schrappen, zo laat de maatschappij desgevraagd weten.

Vertraging

Volgens de website flightradar24 behelst de gemiddelde vertraging (om 15:00 uur Nederlandse tijd) voor arriverende vluchten op Schiphol zo’n 72 minuten en voor vertrekkende vluchten zo’n 38 minuten.

Wind

Volgens een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is de ‘capaciteit lager dan normaal’. Het is volgens hem moeilijk precies te bepalen hoeveel procent minder, omdat zowel de windrichting als de windsterkte bepalend zijn welke banen er gebruik kunnen worden. Dit kan per moment verschillen.

Werkzaamheden

Schiphol adviseert reizigers om de website en app van de luchthaven te raadplegen voor de meest actuele informatie. “Diverse maatschappijen hebben vluchten geschrapt.” De Zwanenburgbaan is dezer dagen sowieso buiten gebruik wegens werkzaamheden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button