Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Annuleringen en vertragingen op Schiphol door wind | Update

Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt maandagochtend hinder als gevolg van de harde wind. Volgens een woordvoerster van de luchthaven zijn enkele tientallen vluchten geannuleerd en moeten reizigers rekening houden met vertragingen.

KLM

“Als gevolg van de wind is er sprake van een beperkte baancapaciteit.” KLM heeft vooralsnog zestien retourvluchten moeten schrappen, zo laat de maatschappij desgevraagd weten.

Vertraging

Volgens de website flightradar24 behelst de gemiddelde vertraging (om 15:00 uur Nederlandse tijd) voor arriverende vluchten op Schiphol zo’n 72 minuten en voor vertrekkende vluchten zo’n 38 minuten.

Wind

Volgens een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is de ‘capaciteit lager dan normaal’. Het is volgens hem moeilijk precies te bepalen hoeveel procent minder, omdat zowel de windrichting als de windsterkte bepalend zijn welke banen er gebruik kunnen worden. Dit kan per moment verschillen.

Werkzaamheden

Schiphol adviseert reizigers om de website en app van de luchthaven te raadplegen voor de meest actuele informatie. “Diverse maatschappijen hebben vluchten geschrapt.” De Zwanenburgbaan is dezer dagen sowieso buiten gebruik wegens werkzaamheden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close