fbpx
Maastricht AirportNieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The HagueSchiphol AirportVliegvelden

Bijna 80 miljoen passagiers via Nederlandse luchthavens

In het afgelopen jaar reisden bijna 80 miljoen passagiers via de Nederlandse luchthavens. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. 

Passagiers 

Het totaal voor Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde kwam uit op 79.606.191 passagiers. 

Toename

Schiphol nam vanzelfsprekend de bulk voor haar rekening met zo goed als 71 miljoen passagiers. Gevolgd door Eindhoven met 6,2 miljoen. Via Rotterdam reisden 1,9 miljoen passagiers. Maastricht en Groningen kwamen uit op respectievelijk 275.000 en 229.000. Volgens het CBS gaat het om een toename van 4,5 procent over de hele linie vergeleken met 2017.

Kwartaal

Het aantal passagiers op Schiphol groeide in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar met 3,7 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Eindhoven groeide in de laatste drie maanden van het jaar met 9,4 procent ten opzichte de laatste drie maanden van 2017, Rotterdam met 10,1 procent en Groningen en Maastricht telden in dezelfde periode respectievelijk 13,3 en 64,1 procent meer passagiers.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button