fbpx
737 MAXNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

‘Boeing praat professionals bij over MAX-upgrade’

Vliegtuigbouwer Boeing nodigt woensdag 27 maart zo’n 200 piloten, technici en regelgevers uit om uitleg te geven over de geplande Boeing 737 MAX-upgrade in navolging van de crashes van Lion Air en Ethiopian Airways, zo melden Reuters en Bloomberg.

Meeting

Tijdens de meeting zullen werknemers van Boeing de genodigden tekst en uitleg geven over de upgrade van de Boeing 737 MAX. Die upgrade zou ervoor moeten zorgen dat het vliegtuig geen acties onderneemt op basis van foutieve informatie. Die upgrade zal volgens Bloomberg het MCAS anti-overtreksysteem bijwerken.

Bijna klaar

Door de uitnodiging van Boeing aan de luchtvaartprofessionals lijkt het er op dat de upgrade voor de MAX bijna klaar is. Afgelopen weekend kreeg Boeing al bezoek van teams van Southwest Airlines, American Airlines en United Airlines. De maatschappijen vliegen met respectievelijk 34, 24 en 14 MAX-toestellen. De teams bestonden uit piloten en mensen van de trainingsafdeling.

Goedkeuring

De FAA moet de nieuwe upgrade en het nieuwe trainingsprogramma voor piloten goedkeuren. Daar kan weken overheen gaan. Het Europese EASA gaf eerder al aan ook zelf nog tests te willen uitvoeren alvorens het toestel weer toe te staan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button