737 MAXNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing praat professionals bij over MAX-upgrade’

Vliegtuigbouwer Boeing nodigt woensdag 27 maart zo’n 200 piloten, technici en regelgevers uit om uitleg te geven over de geplande Boeing 737 MAX-upgrade in navolging van de crashes van Lion Air en Ethiopian Airways, zo melden Reuters en Bloomberg.

Meeting

Tijdens de meeting zullen werknemers van Boeing de genodigden tekst en uitleg geven over de upgrade van de Boeing 737 MAX. Die upgrade zou ervoor moeten zorgen dat het vliegtuig geen acties onderneemt op basis van foutieve informatie. Die upgrade zal volgens Bloomberg het MCAS anti-overtreksysteem bijwerken.

Bijna klaar

Door de uitnodiging van Boeing aan de luchtvaartprofessionals lijkt het er op dat de upgrade voor de MAX bijna klaar is. Afgelopen weekend kreeg Boeing al bezoek van teams van Southwest Airlines, American Airlines en United Airlines. De maatschappijen vliegen met respectievelijk 34, 24 en 14 MAX-toestellen. De teams bestonden uit piloten en mensen van de trainingsafdeling.

Goedkeuring

De FAA moet de nieuwe upgrade en het nieuwe trainingsprogramma voor piloten goedkeuren. Daar kan weken overheen gaan. Het Europese EASA gaf eerder al aan ook zelf nog tests te willen uitvoeren alvorens het toestel weer toe te staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/