AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkRoutes

‘British Airways-vlucht landt in verkeerd land’

Een vlucht van British Airways (BA) is op 25 maart in een verkeerd land geland, zo meldt de BBC. In plaats van in Düsseldorf te landden zette de piloot zijn vliegtuig in Edinburgh neer.

Vlucht

British Airways-vlucht BA3271 van Londen City naar Düsseldorf vertrok op maandag 25 maart om kwart voor acht ‘s ochtends lokale tijd naar de Duitse eindbestemming. Alleen landde de BAe-146 van het Duitse WDL Aviation, dat voor BA de vlucht naar Düsseldorf uitvoerde, in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Inmiddels zijn de passagiers alsnog in Düsseldorf aangekomen.

Papierwerk

De piloot is op geen enkel ogenblik verdwaald geweest, want op het vluchtplan stond dat de vlucht naar Edinburgh uitgevoerd moest worden. Daardoor liet ook de luchtverkeersleiding het toestel richting Schotland vertrekken, in plaats van naar Duitsland.

Passagiers

In een statement liet BA aan de BBC weten dat ze hun verontschuldigingen aan de passagiers hadden aangeboden. Hoeveel passagiers er op de vlucht zaten is nog niet bekend. BA is samen met WDL aan het uitzoeken hoe deze fout kon gebeuren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button