fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Doek valt definitief voor Germania

Het doek valt definitief voor Germania Fluggesellschaft, samen met dochterondernemingen Germania Technik Brandenburg GmbH en Germania Flugdienste GmbH, zo meldt liquidateur Rüdiger Wienberg.

Doorstart

Het plan om met Germania een doorstart te maken is op niets uitgedraaid. De partijen die in eerste instantie geïnteresseerd waren om met een verkleinde vloot met Germania verder te gaan, hebben afgehaakt. Hiermee kon er geen nieuw kapitaal aangetrokken worden, waardoor de airline nu definitief opgedoekt wordt.

Faillissement

Begin februari vroeg de maatschappij faillissement aan. Germania-ceo Karsten Balke meldde toen dat het niet gelukt was om de financiële verplichtingen op de korte termijn na te komen. ‘We betreuren het ten zeerste dat we als gevolg daarvan geen andere keuze hadden dan faillissement aan te vragen. Natuurlijk betreuren we vooral de impact die deze stap heeft op onze werknemers. Ze hebben altijd hun best gedaan als een team om te zorgen voor betrouwbare en stabiele vliegbewegingen – zelfs in de spannende weken die achter ons liggen. Ik dank u allen persoonlijk en met heel mijn hart. Passagiers die hun Germania-vlucht niet volgens plan kunnen nemen, mijn excuses’, aldus Balke.

Germania

Germania werd in 1986 opgericht en heeft het hoofdkantoor op de luchthaven Berlijn Tegel. De huidige vloot bestaat uit 28 vliegtuigen, waarvan achttien Airbus A319’s, zes A321’s en vier Boeing 737’s. Het bedrijf vervoerde jaarlijks zo’n vier miljoen reizigers naar 60 bestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het Zwitserse en Bulgaarse dochterondernemingen Germania Flug AG en Bulgarian Eagle worden niet door het faillissement getroffen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button