AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

Jet Airways-oprichter Naresh Goyal opgestapt

Jet Airways-oprichter en voorzitter Naresh Goyal is opgestapt bij de Indiase partner van KLM. Dat heeft het bedrijf laten weten in een bericht aan de beursautoriteiten en in een persbericht.

KLM

In een ander statement laat de maatschappij weten dat de routes tussen Amsterdam en Mumbai, Delhi en Bangalore en van Parijs naar Mumbai en Chennai, die in samenwerking met KLM en Air France worden uitgevoerd, niet in gevaar zijn.

Amsterdam

“Jet Airways voert ook vluchten uit van Amsterdam naar Toronto”, aldus de verklaring, geen van bovenstaande routes zouden in gevaar zijn. “Jet Airways betreurt de voortdurende onderbrekingen in het binnenlandse vluchtschema in India, als gevolg van het annuleren van bepaalde vluchten.”

Staatsbank

Goyal was behalve de oprichter en bestuursvoorzitter ook meerderheidsaandeelhouder in Jet, met 51 procent van de aandelen. Etihad Airways uit Abu Dhabi heeft 24 procent van de aandelen. Door het omzetten van schulden in aandelen, wordt een consortium geleid door de Indiase staatsbank meerderheidsaandeelhouder in Jet.

Routes

Het bestuur van Jet gaat op de schop, zo maken Goyal en zijn vrouw plaats voor door de banken aangewezen bestuurders. Ook krijgt Etihad minder invloed. Schuldeisers, waaronder het personeel, kunnen gefaseerd geld tegemoet zien. “Hierdoor zullen verschillende toestellen die nu aan de grond staan weer ingezet kunnen worden, waardoor routes die tijdelijk waren opgeschort weer gevlogen kunnen worden”, aldus de verklaring.

Positie

“Dit zal ertoe bijdragen dat de operatie weer genormaliseerd kan worden, wat zal helpen bij de langetermijntransformatie van de maatschappij om verder uit te breiden en de positie als wereldspeler te heroveren”, zegt Jet verder. Een interim management team heeft voorlopig de touwtjes in handen. Onder toezicht van de raad van bestuur, bijgestaan door McKinsey & Co. Tenslotte zullen aandelen verkocht worden en eventueel nieuwe aandelen worden uitgegeven ten behoeve van nieuwe investeerders. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button