fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Schuldeisers moeten WOW Air redden

Obligatiehouders en andere schuldeisers van WOW Air zijn in gesprek over een eventuele redding van de IJslandse prijsvechter. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt.

Gesprekken

De ‘vergevorderde gesprekken’ moeten leiden tot een herstructurering; zowel van de maatschappij als van de financiële situatie, aldus WOW Air. Gesprekken met de Icelandair Group, zijn afgeketst.

Icelandair

Afgelopen week werd bekend dat Icelandair andermaal zou proberen via een samenwerking de IJslandse branchegenoot te redden. Die gesprekken duurden niet lang; zondag werd bekend dat de gesprekken niet tot een overeenkomst zouden leiden. “Daarom zijn alle gesprekken tussen de partijen beëindigd”, aldus WOW Air in een verklaring.

Herstructurering 

Eveneens zondag liet WOW Air weten dat de maatschappij om tafel gaat met de obligatiehouders en andere schuldeisers. “Met het doel om een overeenkomst te bereiken over een vrijwillige herstructurering, inclusief een overeenkomst over het omzetten van schulden in aandelen en te voorzien van duurzame langetermijnfinanciering.” 

Schulden

Meer informatie hierover zou maandag (vandaag) gegeven moeten worden. Het gaat al geruime tijd niet goed met WOW Air; schulden stapelen zich op en de maatschappij weet geen winst te maken. In oktober 2017 wierp Icelandair zich op om WOW te redden via een overname, die zou betaald worden via aandelen Icelandair. 

Indigo 

Eind november bleek die deal niet door te gaan en kwam het Amerikaanse Indigo Partners in beeld, een private investeerder in de luchtvaartsector. Maar ook dit leidde nergens toe. Het lijkt erop dat Icelandair een ultieme poging wilde doen, maar er toch geen brood in zag. Nu is het aan de schuldeisers. 

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button