AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheid

‘Vluchtuitval Lufthansa door software-probleem luchtverkeersleiding’

Lufthansa annuleert volgens Duitse media 46 vluchten wegens een software-probleem bij de Duitse luchtverkeersleiding in het plaatsje Langen. Zo’n 4.500 passagiers worden door de annuleringen getroffen.

Storing

Volgens het Duitse nieuwsmedium Welt zorgt een software-probleem in de programma’s van de Duitse luchtverkeersleiding al enkele dagen voor berperkingen in het Duitse luchtruim. Door de storing moet Lufthansa op maandag 25 maart 46 vluchten schrappen, waardoor er zo’n 4.500 reizigers op de luchthaven van Frankfurt niet kunnen reizen via hun geplande vlucht.

Frankfurt

Een woordvoerder van Frankfurt Airport bevestigt aan de Duitse krant Handelsblatt dat 66 van de 1.400 geplande vluchten op de luchthaven geannuleerd zijn wegens de software-problemen.

Luchtverkeersleiding

De Duitse luchtverkeersleiding in het plaatsje Langen kampt sinds vorige week met storingen in het systeem, waardoor de capaciteit in het gedeelte van het Duitse luchtruim waar zij verantwoordelijk voor zijn met 25 procent is gereduceerd. In de nacht van woensdag op donderdag zal er nieuwe software in gebruik genomen worden. De andere locaties van de Duitse luchtverkeersleiding, in München, Bremen en Karlsruhe, hebben geen last van de storing.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close