fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVeiligheid

‘Vluchtuitval Lufthansa door software-probleem luchtverkeersleiding’

Lufthansa annuleert volgens Duitse media 46 vluchten wegens een software-probleem bij de Duitse luchtverkeersleiding in het plaatsje Langen. Zo’n 4.500 passagiers worden door de annuleringen getroffen.

Storing

Volgens het Duitse nieuwsmedium Welt zorgt een software-probleem in de programma’s van de Duitse luchtverkeersleiding al enkele dagen voor berperkingen in het Duitse luchtruim. Door de storing moet Lufthansa op maandag 25 maart 46 vluchten schrappen, waardoor er zo’n 4.500 reizigers op de luchthaven van Frankfurt niet kunnen reizen via hun geplande vlucht.

Frankfurt

Een woordvoerder van Frankfurt Airport bevestigt aan de Duitse krant Handelsblatt dat 66 van de 1.400 geplande vluchten op de luchthaven geannuleerd zijn wegens de software-problemen.

Luchtverkeersleiding

De Duitse luchtverkeersleiding in het plaatsje Langen kampt sinds vorige week met storingen in het systeem, waardoor de capaciteit in het gedeelte van het Duitse luchtruim waar zij verantwoordelijk voor zijn met 25 procent is gereduceerd. In de nacht van woensdag op donderdag zal er nieuwe software in gebruik genomen worden. De andere locaties van de Duitse luchtverkeersleiding, in München, Bremen en Karlsruhe, hebben geen last van de storing.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button