AirlinesBusiness jetsNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Zwitserse zakenjetoperator ontvangt eerste ACJ320neo

De Zwitserse zakenjetoperator Comlux heeft de eerste Airbus ACJ320neo aan haar vloot toegevoegd, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste

De ontvangen ACJ320neo is de eerste van drie door Comlux bestelde toestellen. De Britse luxe-chartermaatschappij Acropolis Aviation ontving begin januari de allereerste ACJ320neo.

Nieuw

Vorig jaar augustus rolde het eerste toestel uit de fabriek. De ACJ320neo is een nieuwe business jet van Airbus. De bouw ervan startte in mei vorig jaar. In totaal zijn er van de ACJ320-familie negen bestellingen bij Airbus binnengekomen, waarvan drie ACJ319neo’s en zes ACJ320neo’s.

ACJ320neo

De ACJ320 business jet kan in totaal 25 passagiers over een afstand van 11.100 kilometer vervoeren, wat gelijk staat aan 13 uur non-stop in de lucht. Het kleinere broertje, de ACJ319neo, kan acht personen vervoeren over een afstand van 12.500 kilometer. Dat staat dan weer gelijk aan 15 uur non-stop vliegen.

K5 Aviation

Het Duitse K5 Aviation zal de eerste klant worden van de kleinere variant, de ACJ319neo. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van dit jaar de ACJ319neo aan het bedrijf geleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button