fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsTransavia

Bijna 150 Transavia-passagiers nog steeds gestrand in Dubai

Bijna 150 Transavia-passagiers zijn nog steeds gestrand in Dubai, terwijl zij zondagavond al op weg hadden moeten zijn naar Nederland. “Op dit moment zitten nog 143 passagiers in Dubai”, zegt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd.

Mankement

Vlucht HV6902 van Dubai naar Schiphol stond zondagavond op het punt om te vertrekken, toen een technisch mankement werd geconstateerd. Het gaat om een Boeing 737 met registratie PH-HSK. Op dat moment koos Transavia ervoor geen vervangend toestel te sturen.

Papieren

“Dat is een afweging die we op dat moment hebben gemaakt. Met de kennis van nu, hadden we een andere afweging gemaakt”, aldus de woordvoerster van Transavia. “We bieden onze oprechte excuses aan voor alle ongemak.” Door ‘een samenloop van omstandigheden’ duurde het oponthoud veel langer dan verwacht. Zo bleek dat de juiste papieren voor het technisch personeel niet voorhanden waren, dus die konden niet aan de slag.

Crew

De crew had gewisseld moeten worden in verband met de verplichte rusttijd. Bovendien verliep de communicatie met de passagiers moeizaam. “Dat kwam door een bug in het systeem, die inmiddels wel is verholpen.” De passagiers zijn in eerste instantie ondergebracht in een hotel. Ze konden ook een andere vlucht boeken op kosten van Transavia. “Wij proberen passagiers nu ook op andere vluchten te boeken zodat ze woensdag kunnen vertrekken.” 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button