fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

China koopt 300 vliegtuigen bij Airbus

Airbus heeft met China een raamovereenkomst getekend voor de levering van 300 vliegtuigen. De China Aviation Supplies Holding Company (CAS) kwam maandag in Parijs met de vliegtuigbouwer en de Franse president Emmanuel Macron bijeen.

Deal
De vliegtuigen zullen worden ingezet bij Chinese luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om 290 Airbus A320’s en 10 A350XWB’s. De deal heeft een cataloguswaarde van circa 35 miljard euro.

Groei
China verwacht de komende jaren een grote groei door te maken in de luchtvaart. Naar verwachting zijn er de komende 20 jaar circa 7.400 nieuwe vliegtuigen nodig, voor zowel vracht als passagiers. Dit is iets meer dan 19 procent van de totale wereldvraag naar ruim 37.400 nieuwe vliegtuigen.

Momenteel zijn er 1.730 Airbus-toestellen in gebruik bij Chinese maatschappijen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button