IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

China koopt 300 vliegtuigen bij Airbus

Airbus heeft met China een raamovereenkomst getekend voor de levering van 300 vliegtuigen. De China Aviation Supplies Holding Company (CAS) kwam maandag in Parijs met de vliegtuigbouwer en de Franse president Emmanuel Macron bijeen.

Deal
De vliegtuigen zullen worden ingezet bij Chinese luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om 290 Airbus A320’s en 10 A350XWB’s. De deal heeft een cataloguswaarde van circa 35 miljard euro.

Groei
China verwacht de komende jaren een grote groei door te maken in de luchtvaart. Naar verwachting zijn er de komende 20 jaar circa 7.400 nieuwe vliegtuigen nodig, voor zowel vracht als passagiers. Dit is iets meer dan 19 procent van de totale wereldvraag naar ruim 37.400 nieuwe vliegtuigen.

Momenteel zijn er 1.730 Airbus-toestellen in gebruik bij Chinese maatschappijen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close