fbpx
Groningen AirportLiefhebberMilitairNaast het nieuwsNL Nieuws

Groningen Airport Eelde krijgt bezoek van Boeing 747

Groningen Airport Eelde krijgt woensdagochtend een Boeing 747 van Atlas Air op bezoek. Naar verwachting landt het toestel om 07:00 uur in de ochtend, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

Jumbojet 

De Jumbojet wordt ingezet voor het vervoer van Amerikaanse militairen die deelnemen aan Frisian Flag; een grote internationale militaire oefening. 

Defensie

Zo’n vijftig (jacht)vliegtuigen trainen vanaf vliegbasis Leeuwarden van maandag 1 april tot en met vrijdag 12 april. Volgens Defensie trainen zij ‘grote en complexe internationale missies’. 

F-16

Behalve de F-16’s van de Nederlandse luchtmacht, sturen ook de coalitiepartners Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Zwitserland en de VS toestellen. Namens Nederland zijn er zestien F-16’s, Polen en de VS sturen elk acht F-16’s. Frankrijk stuurt vier M-2000D Dassault Mirages, het VK een Cobham DA-2, Zwitserland vier F-18 Hornets en Duitsland acht EF-2000 Eurofighters. 

F-35

Voor de liefhebbers die hoopten een F-35 te kunnen bewonderen tijdens Frisian Flag, is er geen goed nieuws. Volgens een woordvoerder van de vliegbasis ‘komt die dit jaar niet’.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button