fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Loganair landt voor het eerst in Brussel

De Schotse maatschappij Loganair is gistermorgen voor het eerst op de luchthaven van Zaventem in Brussel geland, zo meldt Brussels Airport.

Eerste

Het is de eerste keer dat een toestel van Loganair haar wielen op Brusselse bodem zet. De reden dat Loganair sinds 25 maart tussen Brussel en Newcastle vliegt, is omdat de airline enkele routes van haar failliete dochtermaatschappij Flybmi heeft overgenomen. De passagiers krijgen bij aankomst in Brussel Belgische chocolaatjes.

Netwerk

Loganair neemt drie routes vanuit de Schotse stad Aberdeen en twee routes vanuit de Engelse stad Newcastle over. Sinds 4 maart vliegt Loganair tussen Aberdeen, het Engelse Bristol, het Noorse Oslo en het Deense Esbjerg. De directeur van Loganair, Jonathan Hinkles, zegt over de ontstane situatie: ‘Het is altijd heel triest om te zien dat een luchtvaartmaatschappij failliet gaat en onze gedachten zijn bij alle betrokkenen, met name bij de medewerkers. We evalueren het bredere netwerk van flybmi en beoordelen routes die aansluiten bij het geografische gebied van Loganair en de algemene strategische plannen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button