fbpx
737 MAXAirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegtuigen

Norwegian met 737-800 naar VS wegens MAX-vliegverbod

Prijsvechter Norwegian heeft plannen bekendgemaakt voor de vluchtoperatie van de komende weken. Naar aanleiding van het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX, is Norwegian net als andere maatschappijen genoodzaakt maatregelen te treffen.

737-800
Een van de aanpassingen in de operatie is het inzetten van een Boeing 737-800 op trans-Atlantische vluchten. Norwegian opent met ingang van 31 maart een nieuwe non-stop route naar Canada: Dublin-Hamilton, nabij Toronto. Hiervoor was in eerste instantie een 737 MAX ingepland. Om de opening toch doorgang te kunnen geven is besloten een oudere, ETOPS-gecertificeerde 737-800 in te roosteren.

Dreamliner
De 787-9 Dreamliner heeft ook een rol in de tijdelijke operatie. De vluchten tussen Dublin en New York Stewart zullen een aantal weken door dit type worden bediend. Met een opgetuigde busdienst worden passagiers met bestemming Providence, vanuit New York verder vervoerd. Op Dublin staat bovendien een extra 737-800 om gereed om 737-MAX vluchten te vervangen.

De tijdelijke inzet geldt in eerste instantie tot 10 april aanstaande.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button