fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Schuldeisers geven WOW Air beetje lucht

De schuldeisers van de IJslandse prijsvechter WOW Air hebben de maatschappij een beetje lucht gegeven. Volgens WOW Air zijn zij akkoord gegaan met het omzetten van schulden in aandelen. 

Schuldeisers

Maandag maakte WOW bekend in gesprek te zijn met haar schuldeisers, eigenlijk zou diezelfde dag nog bekend worden gemaakt wat daaruit zou komen. Dat werd een dag later. 

Investeerders

Het omzetten van schulden in eigendomspapieren in het bedrijf, maakt deel uit van een vrijwillige herstructurering van WOW Air. Volgens de maatschappij worden nu gesprekken gevoerd met investeerders om nieuw geld aan te trekken. “Dit is een belangrijke mijlpaal in het financieel reorganiseren van het bedrijf en een duurzame langetermijnontwikkeling veilig te stellen”, aldus WOW.

Icelandair

Het gaat al geruime tijd niet goed met WOW Air; schulden stapelen zich op en de maatschappij weet geen winst te maken. In oktober 2017 wierp Icelandair zich op om WOW te redden via een overname, die zou betaald worden via aandelen Icelandair. 

Indigo 

Eind november bleek die deal niet door te gaan en kwam het Amerikaanse Indigo Partners in beeld, een private investeerder in de luchtvaartsector. Maar ook dit leidde nergens toe. Het leek erop dat Icelandair een ultieme poging wilde doen, maar er toch geen brood in zag.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button