BelgiëFrequente reizigerNieuwsStakingVeiligheidVliegvelden

Belgische luchtverkeersleiders blijven staken

De luchtverkeersleiders van Skeyes, de Belgische luchtverkeersleiding, blijven staken en acties uitvoeren om de directie onder druk te zetten voor betere arbeidsomstandigheden, zo melden verschillende Belgische media.

Charleroi

Door een nieuwe actie van de luchtverkeersleiders konden er op woensdagochtend tussen 08:00 uur en 10:00 uur geen vliegtuigen vertrekken of opstijgen van het Brussels South Charleroi Airport.

Schade

Volgens ‘Het Laatste Nieuws’ heeft Brussels Airlines berekend dat de acties van de luchtverkeersleiders de maatschappij zo’n 4 miljoen euro aan schade heeft toegebracht. “Voor alle duidelijkheid: Brussels Airlines neemt geen standpunt in voor de ene of andere partij in het sociaal conflict” bij skeyes”, zegt Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines tegen de Belgische krant. “Wij willen vooral zo snel mogelijk een structurele oplossing, en richten ons daarvoor tot alle partijen.” 

Overleg

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van Skeyes is gisteren stopgezet en zal vandaag om 13:00 uur weer hervat worden. De directie sloot een akkoord met de socialistische vakbond met betrekking tot de werkdruk en arbeidsomstandigheden, maar de liberale en christelijke vakbond vinden die maatregelen onvoldoende.

Onrustig

De afgelopen maanden heerst er al een grote ontevredenheid onder de werknemers van Skeyes over de werkdruk en onderbemanning. In december stuurden de werknemers al een boze brief naar het bestuur, nadat er een bijna-botsing boven Luik plaatsvond. In de afgelopen weken is het onrustig gebleven en gooiden de verkeersleiders gedeeltes van, of het volledige, Belgische luchtruim dicht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/