fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

Dit zijn de drukste routes ter wereld

De Official Airline Guide (OAG) heeft een lijst samengesteld met de drukste routes ter wereld. Welke routes dat zijn is hieronder te lezen.

Drukste

De drukste route ter wereld is die tussen de internationale luchthaven Jeju in Zuid-Korea en het Gimpo International Airport in Seoul. Tussen die twee vliegvelden worden jaarlijks 79.460 vluchten uitgevoerd. Overigens bevinden zich 15 van de 20 drukste routes ter wereld zich in Zuidoost-Azië.

Routes

In andere categorieën, qua drukste routes wereldwijd, heeft OAG de volgende data verzameld: De drukste route is die tussen Jeju en Seoul, dat is een korteafstandsvlucht. Op medium haul-routes scoort de route tussen de luchthaven Kempegowda in Bangalore en het Indira Ghandi Airport in New Delhi het hoogst met 28.716 vluchten. Op langeafstandsroutes staat de route tussen New York JFK en de internationale luchthaven van San Francisco op één. Tussen die steden worden er jaarlijks 15.587 vluchten uitgevoerd.

Europa

De drukste internationale route van Europa is die tussen Londen Heathrow en New York JFK, daar worden jaarlijkse 14.195 vluchten tussen uitgevoerd. Op de tweede plaats staat de route tussen Dublin en Heathrow met 13.855 vluchten en op nummer drie vinden we de route tussen Schiphol en Heathrow met 13.115 vluchten per jaar. In de top 10 van Europese medium haul-routes staat de route tussen Schiphol en Portela in Lissabon op de negende plaats met 5.546 jaarlijkse vluchten. Verder komt de Amsterdamse luchthaven niet meer voor in de lijsten.

Andere

Andere drukste routes in Europa zijn de binnenlandse route tussen Barcelona en Madrid met 18.812 vluchten, tevens ook de drukste korteafstandsroute. Op de medium haul-routes staat de route tussen de luchthaven van Gran Canaria en Madrid met 9.036 vluchten en op de langeafstandsvluchten staat de bovengenoemde route tussen JFK en Heathrow.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button