AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Lufthansa kijkt naar A320neo en 737 MAX voor vlootvernieuwing

Lufthansa kijkt zowel naar de Airbus A320neo als de Boeing 737 MAX voor de vernieuwing van hun vloot, zo vertelde Lufthansa-topman Carsten Spohr dinsdag tegen verslaggevers van Reuters.

Vertrouwen

Spohr liet aan de journalisten weten dat Lufthansa ‘niet het vertrouwen in Boeing heeft verloren.’ Volgens Spohr heeft Boeing ‘over de jaren heen schitterende vliegtuigen gebouwd’ en is hij er zeker van dat ze ‘de huidige kwestie’ zullen oplossen.

Vervangen

Lufthansa verwacht volgend jaar bekend te maken welke vliegtuigbouwer de korteafstandsvloot van de Duitse maatschappij mag vernieuwen. In de loop van de komende jaren faseert Lufthansa de Airbus A319’s en Bombardier CRJ-toestellen uit. In de vloot van Lufthansa, Lufthansa Cityline, Eurowings, Swiss en Austrian Airlines bevinden zich op dit moment 115 Airbus A319’s en 35 Bombardier CRJ’s.

Long haul

Eerder deze maand meldde Lufthansa dat de long haul-vloot uitgebreid zal worden met 20 Airbus A350-900’s en 20 Boeing 787-9 Dreamliners. De vliegtuigen zullen de ‘viermotorige vliegtuigen’ in de vloot van Lufthansa vervangen, aldus de Duitsers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close