fbpx
NieuwsProfessionalRuimtevaart

Regering Trump wil in 2024 weer Amerikanen op de maan

De regering Trump wil in het jaar 2024 weer Amerikanen op de maan hebben staan, dat deelt Amerikaanse vice-president Mike Pence tijdens een presentatie bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA mee.

‘Koste wat kost’

Pence liet dinsdag in het Marshall Spaceflight Center van NASA in Alabama weten dat Amerikanen weer op de maan brengen een ‘versneld doel’ is geworden. Volgens Pence is er ‘net zoals in de jaren ’60, een ruimterace gaande’, waarbij binnen vijf jaar Amerikanen ‘koste wat kost’ weer op de maan zullen staan. De NASA wil deze uitdaging graag aangaan.

Permanent

‘Het is tijd voor de volgende gigantische stap’, aldus Pence tijdens de presentatie. Hiermee haalt hij de woorden van de eerste man op de maan, Neil Armstrong, aan. De Amerikaanse regering wil een permanente bemanning op de maan stationeren. Daarnaast wil de regering astronauten voorbereiden op een reis naar mars.

Onderscheppen

Het nieuwe project van Trump zou potentiële ruimtewapens of ruimte-oorlogsvoering van de Russen en Chinezen moeten onderscheppen. Ook zou hij met het ruimteproject als een nieuwe nationaal doel willen verdedigen en gebruiken als onderdeel van zijn herverkiezingscampagne.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button