NieuwsProfessionalRuimtevaart

Regering Trump wil in 2024 weer Amerikanen op de maan

De regering Trump wil in het jaar 2024 weer Amerikanen op de maan hebben staan, dat deelt Amerikaanse vice-president Mike Pence tijdens een presentatie bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA mee.

‘Koste wat kost’

Pence liet dinsdag in het Marshall Spaceflight Center van NASA in Alabama weten dat Amerikanen weer op de maan brengen een ‘versneld doel’ is geworden. Volgens Pence is er ‘net zoals in de jaren ’60, een ruimterace gaande’, waarbij binnen vijf jaar Amerikanen ‘koste wat kost’ weer op de maan zullen staan. De NASA wil deze uitdaging graag aangaan.

Permanent

‘Het is tijd voor de volgende gigantische stap’, aldus Pence tijdens de presentatie. Hiermee haalt hij de woorden van de eerste man op de maan, Neil Armstrong, aan. De Amerikaanse regering wil een permanente bemanning op de maan stationeren. Daarnaast wil de regering astronauten voorbereiden op een reis naar mars.

Onderscheppen

Het nieuwe project van Trump zou potentiële ruimtewapens of ruimte-oorlogsvoering van de Russen en Chinezen moeten onderscheppen. Ook zou hij met het ruimteproject als een nieuwe nationaal doel willen verdedigen en gebruiken als onderdeel van zijn herverkiezingscampagne.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close