fbpx
737 MAXAirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Southwest Airlines-MAX maakt voorzorgslanding

Een Boeing 737 MAX van Southwest Airlines maakte dinsdag een voorzorgslanding in Florida toen de piloten het toestel naar een opslagplaats vlogen, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Motorprobleem

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit, de Federal Aviation Administration, meldde dat de voorzorgslanding in Orlando, in de staat Florida, te maken had met een motorprobleem. Dat probleem staat los van de problemen met het MCAS-antiovertreksysteem.

Melding

Vlak na het opstijgen van het vliegveld van Orlando keerde de Boeing 737 MAX terug naar de luchthaven. De piloten, de enige inzittenden aan boord, keerden terug omdat ze een probleem met een van de motoren ondervonden.

Grond

De MAX zou naar een opslagplaats worden gevlogen waar het toestel aan de grond blijft staan tot de FAA de toestellen weer luchtwaardig bestempelt. Wanneer dat zal zijn zal afhangen van de update die Boeing gaat invoeren en of de FAA deze update goedkeurt. Dan moet deze nog geïmplementeerd worden in de MAX-toestellen, waardoor het nog onduidelijk is wanneer de 737 MAX-vliegtuigen weer de lucht in mogen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button