fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

‘737 MAX pas in juli of augustus weer de lucht in’

De update die Boeing voor de 737 MAX-toestellen ontworpen heeft, zal pas in juli of augustus bruikbaar zijn, zo meldt Reuters op basis van een gesprek met de top van een investeringsfonds. Dat fonds bezit aandelen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Goedkeuring

Charlie Smith, hoofd investeringen bij de Fort Smith Capital Group, zegt tegenover Reuters dat de goedkeuring van de update door de verschillende luchtvaartautoriteiten over de wereld, ervoor zorgt dat de update pas in juli of augustus daadwerkelijk bij de MAX-toestellen geïmplementeerd kan worden.

Snelheid

Het ligt namelijk niet aan de snelheid waarmee de Boeing-technici de update kunnen implementeren volgens Smith. Dat kan in ongeveer een uur gebeuren door techneuten met een laptop en usb-stick. Het is het onderzoek naar de veiligheid van de update van de luchtvaartautoriteiten dat tijd in beslag zal nemen.

Eigen onderzoek

Zodra de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) goedkeuring geeft aan de update, zullen andere autoriteiten niet blind het oordeel van de FAA volgen. De Europese autoriteit EASA gaf al aan een eigen onderzoek in te stellen naar de veiligheid van update, net zoals de autoriteiten in China en Canada.

Uitleg

Vandaag, op woensdag 27 maart, heeft Boeing meer dan 200 luchtvaartprofessionals uitgenodigd om hen bij te praten over de stand van zaken van de update.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button