Maastricht AirportNieuwsProfessionalVliegvelden

Aantal klachten over Maastricht Airport verdrievoudigd

Het aantal klachten over het vliegverkeer op Maastricht Aachen Airport is het afgelopen jaar bijna verdrievoudigd. Het aantal mensen met klachten is ook gestegen.

Geluidshinder
Klachtenbureau Luchtverkeer meldt in de jaarcijfers dat de klachten met name gingen over geluidshinder, laagvliegen en uitstoot. In totaal kwamen er over de luchthaven in 2018 ruim 39.000 klachten binnen. Dat is een stijging van 280 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen er zo’n 10.000 klachten werden ingediend.

Klagers
De klachten waren afkomstig van in totaal 1135 klagers. In 2017 waren dit nog 600, dus bijna een verdubbeling. Vooral vanuit de gemeenten Beek, Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul werden de klachten geuit.

Uitbreiding
De voornaamste reden voor de toenames is de uitbreiding van het vliegverkeer op de luchthaven in Beek. Het aantal passagiers verdubbelde afgelopen jaar, met name door de uitbreiding van het vluchtenaanbod door Corendon.

Baanlengte
Ook kregen zwaardere vliegtuigen toestemming om gebruik te maken van de luchthaven, door de gehele baanlengte beschikbaar te stellen. Vanwege de klachten over geluidshinder is besloten deze maatregel per 31 maart aanstaande weer in te trekken. Dit betekent dat 2.500 meter van de totale 2.750 meter gebruikt mag worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/