fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

Cathay koopt prijsvechter

Cathay Pacific heeft de prijsvechter Hong Kong Express Airways (HKE) gekocht. Naar verwachting zal de transactie voor het einde van dit jaar afgerond worden, aldus Cathay.

Overname

Cathay Pacific heeft de prijsvechter uit Hong Kong voor 4,93 miljard Hong Kong dollar (555 miljoen euro) gekocht. ‘De transactie zal naar verwachting goed zijn voor de reizigers, goed voor de hub in Hong Kong en goed voor de Cathay Group. Dit omdat de respectievelijke activiteiten en bedrijfsmodellen van Cathay Pacific en HKE grotendeels complementair zijn. We zijn van plan om HK Express verder te exploiteren als een stand-alone luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van het low-cost carrier business-model’, aldus Cathay.

Nederland

Cathay Pacific is ook gevestigd op de luchthaven van Hong Kong. Met de overname van HKE kan Cathay haar netwerk uitbreiden, wat ook interessant is voor de reizigers die vanuit Nederland komen. Zij kunnen nu met één overstap in Hong Kong naar nieuwe bestemmingen vliegen die voorheen ‘lastiger’ te bereiken waren.

Rode cijfers

Eerder deze maand gaf Cathay de jaarcijfers van 2018 prijs, waaruit blijkt dat de Aziatische maatschappij uit de rode cijfers is gekropen. De omzet steeg vorig jaar met 14,2 procent naar 12,5 miljard euro. De winst die overbleef voor Cathay bedroeg 264,2 miljoen euro tegenover een nettoverlies van circa 130 miljoen euro in 2017, het grootste verlies van Cathay in negen jaar.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button