AirlinesFrequente reizigerNieuws

Einde oefening voor WOW Air

Het is over en uit voor de IJslandse prijsvechter WOW Air. De maatschappij laat weten dat de bedrijfsvoering is beëindigd. 

Staken

“Alle WOW Air-vluchten zijn geannuleerd”, meldt de airline op de website. WOW onderhield onder andere een dagelijkse vlucht tussen Reykjavik en Schiphol. De maatschappij raadt reizigers aan de beschikbaarheid van vluchten bij andere airlines te checken. 

Schuldeisers

In alle vroegte liet WOW Air al weten alle vluchten voorlopig te staken. Toen gaf de maatschappij nog aan in gesprek te zijn met schuldeisers. Nu is het doek definitief gevallen. 

Rescue

“Sommige maatschappijen bieden misschien vluchten aan tegen een gereduceerd tarief, de zogenoemde rescue fares, gezien de omstandigheden”, meldt WOW. “Informatie over die maatschappijen wordt gepubliceerd, als dit beschikbaar komt”, voegen ze eraan toe. 

Pakketreis

Passagiers die hun ticket hebben betaald met een creditcard, kunnen volgens de IJslanders wellicht proberen of die geld teruggeven. Reizigers die met WOW zouden vliegen via een bij een reisagent geboekte pakketreis, wordt aangeraden contact op te nemen met die reisagent voor een alternatieve vlucht. Sowieso zouden deze passagiers bescherming genieten volgens de wet. 

Informatie 

De maatschappij sluit niet helemaal uit dat WOW-passagiers geld terug kunnen krijgen; zij zouden zich in het geval van een faillissement moeten wenden tot de curator. Tenslotte verwijst WOW Air zowel naar de eigen website, als die van de IJslandse luchtvaartautoriteit (www.icetra.is) en ‘alle relevante luchthavens’ voor meer informatie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/