fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Garuda’s retro-777 bracht bezoekje aan Schiphol

De Boeing 777 van Garuda Indonesia, die de maatschappij in een speciale retro-livery heeft gestoken voor het 70-jarig bestaan van de airline, bracht op 28 maart een bezoekje aan Schiphol.

Amsterdam

‘Vandaag was de Boeing 777-300ER voor het eerst in retro kleuren in Amsterdam te bewonderen. De Boeing kwam vanmorgen rond half 8 aan vanuit Jakarta en vertrekt om 11.05 weer terug naar Jakarta. Hoewel de vintage livery van de jaren ’70 is, is het vluchtschema geheel van deze tijd met een non-stop verbinding tussen beide steden’, aldus Garuda. Garuda is de naam van een mythische vogel die ook te zien is in het logo van de maatschappij en in het wapen van Indonesië.

Vloot

De huidige vloot van Garuda bestaat op dit moment uit 141 vliegtuigen, waarvan de meerderheid, 74 toestellen, uit Boeing 737’s bestaat. Daarnaast zijn er nog 24 Airbus A330’s, 18 Bombardier CRJ-100’s, 15 ATR 72’s en tien Boeing 777’s. In de 70 jaar dat de maatschappij bestaat heeft het in totaal 443 vliegtuigen in de vloot gehad.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button