Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM heeft helft nieuwe Boeing 737’s binnen

KLM heeft inmiddels twee van haar vier nieuwe Boeing 737-800’s ontvangen. De tweede landde donderdag aan het eind van de ochtend op Schiphol, zo laat een woordvoerster van KLM desgevraagd weten.

Boeing

De eerste nieuwe landde 20 maart, de maatschappij verwacht de laatste twee volgende maand. Daarmee wordt de Boeing-vloot van KLM uitgebreid naar 54.

Vloot

In september vorig jaar meldde Up in the Sky dat KLM de vloot zou uitbreiden met vier extra Boeing 737’s. Toen bestond de KLM-vloot van 737’s uit exact vijftig. Waarvan vijf B737-900’s, 27 boeing 737-800’s (nu 29) en nog achttien B737-700’s. Voor de kortere afstand beschikt KLM ook over 49 Embraers. 

Handbagage

De nieuwe Boeings voor KLM zijn uitgerust met grotere bagagebakken voor handbagage, liet de maatschappij eerder weten. “KLM luistert naar de signalen van de passagiers.” Op drukke vluchten is niet altijd voldoende ruimte voor de handbagage die de passagiers meenemen.

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button