Business jetsNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Mijlpaal voor de Embraer Phenom 300 business jet

Embraer heeft een mijlpaal bereikt met de Phenom 300 business jet. De Braziliaanse vliegtuigbouwer leverde namelijk het 500e toestel aan een klant, zo meldt Embraer.

500

De vliegtuigbouwer leverde op 25 maart de 500e Embraer Phenom 300. De heer Freeman Picket III ontving zijn vliegtuig in het klantencentrum in Melbourne, Florida.

Cijfers

De Phenom 300, oorspronkelijk geïntroduceerd in 2005, trad in december 2009 in dienst en heeft sinds 2012 meer dan de helft van het marktaandeel voor lichte jets voor haar rekening genomen. Het vliegtuig vliegt in meer dan 30 landen, met meer dan 800.000 vlieguren op zo’n 600.000 vluchten in het afgelopen decennium. Het toestel vervoerde bijna 2,5 miljoen passagiers over een afstand gelijk aan 13 keer een rondje rond de aarde, wat weer vergelijkbaar is met een retourvlucht naar Mars. In 2018 voerden Phenom 300-klanten bijna 150.000 vluchten uit.

Phenom 300

De Phenom 300E kan met zes mensen aan boord een afstand van 3.650 kilometer overbruggen. Aan het toestel zijn twee Pratt & Whitney Canada PW353E bevestigd die het toestel op een maximale hoogte van 13.716 meter kunnen laten vliegen. Het toestel heeft een lengte van 15,64 meter, een vleugelspanwijdte van 15,91 meter en heeft een hoogte vanaf de grond van 5,10 meter.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/